در نشست بررسي مشكلات احداث شهرك صنعتي در شهرستان اسلامشهر عنوان شد:
اکبری تالارپشتی: شهرکهای صنعتی با شكل گيري مدل رقابتی، فعالیت خود را تقویت کنند/ مصاحب: واحدهاي توليدي پراكنده در قالب شهركهاي صنعتي غيردولتي ساماندهي ميشوند
احداث شهرك صنعتي در شهرستان اسلامشهر در نشست مشتركي با حضور رئیس کمیسیون صنایع و معادن و دو تن از نمايندگان مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس شوراي اسلامي، عضو هيأت مديره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور در اسلامشهر مورد بررسي قرار گرفت.
احداث شهرك صنعتي در شهرستان اسلامشهر در نشست مشتركي با حضور رئیس کمیسیون صنایع و معادن و دو تن از نمايندگان مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس شوراي اسلامي، عضو هيأت مديره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور در اسلامشهر مورد بررسي قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران، در اين نشست مشترك كه روز پنج شنبه به دعوت مهدي شريفيان ـ نماينده مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس شوراي اسلامي ـ انجام شد، موضوع احداث شهرک صنعتی در شهرستان اسلامشهر كه در سالهاي 1387 و 1388 به تصويب هيأت وزيران رسيده و تا كنون به مرحله اجرا درنيامده است، بررسی شد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شوراي اسلامي در اين نشست گفت: باید مدل رقابتی در جامعه شکل گیرد تا شهرکهای صنعتی فعالیت خود را تقویت کنند.
عزتاله اکبری تالارپشتی افزود: هدف مشترک نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رفع موانع تولید و ایجاد رونق اقتصادی در کشور است.
وي با اشاره به اینکه باید دستگاههای نظارتی، موانع موجود برای رونق اشتغال و توسعه صنعت را به قوه مقننه اعلام کنند، اضافه كرد: برای شناسایی موانع و حل آنها، نیاز است دستگاهها این موانع را به مجلس اعلام کنند تا در قوانین تجدید نظر صورت گیرد.
نماينده مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس شوراي اسلامي با بیان اینکه باید مدل رقابتی در جامعه شکل گیرد تا شهرکهای صنعتی فعالیت خود را تقویت کنند، ادامه داد: کشور نیازمند برنامهریزی استراتژیک در حوزه اشتغال و صنعت است تا زمینه فعالیت برای تولید کنندگان و سرمایه گذاران تسهیل شود.
اکبری تالارپشتی با بیان اینکه مجلس آمادگی دارد تا قوانین زائد را حذف یا اگر نیاز به قوانین جدیدی است، آن را تصویب کند، يادآور شد: همه ما برای رونق اقتصادی کشور تلاش میکنیم و اگر نیاز به کمک مجلس بود، ورود خواهیم کرد.
وي با بیان اینکه اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شوراي اسلامي توجه ویژهای به رفع مشکلات واحدهای تولیدی دارند، تصريح كرد: زنجیره تولید در کشور به هم وابسته است. اگر مشکلی برای یکی از این واحدها بهوجود آید، برای سایر واحدهای صنعتی نیز مشکل ایجاد خواهد کرد.
همكاري با بخش خصوصي به منظور احداث و صدور پروانه بهره برداري شهركهاي صنعتي غيردولتي
عضو هيأت مديره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران نيز در اين نشست اظهار داشت: شهرستان اسلامشهر به دليل قرار گرفتن در شاهراههاي ارتباطي جنوب غرب تهران و شهر اسلامشهر بهعنوان دومين شهر پرجمعيت اين استان و همچنين استقرار حدود 7 هزار واحد توليدي در آن، با برعهده گرفتن برخي از نقشهاي كلانشهر تهران، به يكي از قطبهاي توليدي كشور تبديل شده و نقش بهسزايي در حال و آينده اقتصادي استان تهران ايفا ميكند.
اصغر مصاحب با اشاره به اينكه تعادل بخشي بين جمعيت مستقر و فعاليتهاي مولد، يكي از دغدغههاي هميشگي مسئولان ملي و استاني بوده است، افزود: تا كنون هيأت دولت دو بار ضرورت ايجاد شهرك صنعتي در اين شهرستان را به تصويب رسانده است، ولي به دليل عدم وجود اراضي ملي، عدم يكپارچگي اراضي، وجود مالكين متعدد بهصورت مشاعي، مرغوبيت بالاي اراضي كشاورزي و لزوم رعايت حرائم و ضوابط زيست محيطي، مكان يابي براي تمركز واحدهاي صنعتي و صنفي در اسلامشهر همواره با موانع متعدد روبهرو بوده است.
وي اضافه كرد: وجود اين موانع و همچنين استقرار واحدهاي توليدي بهصورت پراكنده در 7 بافت صنعتي ـ كارگاهي و متعاقباً تشديد معضلات زيست محيطي ناشي از عدم وجود تصفيه خانه فاضلاب، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران را بر آن داشت تا نسبت به ساماندهي واحدهاي توليدي اين شهرستان در قالب شهركهاي صنعتي تخصصي صنفي غيردولتي اقدام نمايد.
عضو هيأت مديره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: وجود 1238 واحد توليدي مرتبط با كيف و كفش (حدود 500 واحد بدون پروانه كسب و در مناطق مسكوني و ...) كه يكي از مزيتهاي نسبي قابل ارتقاء به مزيت رقابتي در شهرستان اسلامشهر است، ضرورت تجميع اين واحدها در قالب ايجاد شهرك صنعتي غيردولتي كيف و كفش را اجتناب ناپذير نمود.
مصاحب همچنين با اشاره به ضرورت تصويب ايجاد شهرك صنعتي غيردولتي مذكور در شوراي برنامهريزي و توسعه استان تهران به منظور ارائه پيشنهاد سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران به هيأت دولت اظهار اميدواري كرد در آينده نزديك پروانه تأسيس و بهره برداري شهرك صنعتي غيردولتي كيف و كفش واقع در شعاع 120 كيلومتري شهر تهران در شهرستان اسلامشهر صادر شود.
وي در پايان بر آمادگي سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران براي همكاري با بخش خصوصي به منظور احداث و صدور پروانه بهره برداري شهركهاي صنعتي غيردولتي در سراسر كشور تأكيد كرد.
عدم وجود زیرساختهای مناسب برای فعالیتهای صنعتی در اسلامشهر
نماينده مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس شوراي اسلامي در ادامه این نشست با اشاره به عدم وجود زیرساختهای مناسب برای فعالیتهای صنعتی در اسلامشهر اظهار داشت: علیرغم فعالیت هزاران واحد تولیدی و صنعتی در شهرستان اسلامشهر، متأسفانه مسائل و مشکلات بسیاری باعث عدم رونق تولید و اشتغال در منطقه شده است.
مهدي شريفيان با اشاره به تصویب احداث شهرک صنعتی دولتی در شهرستان اسلامشهر افزود: با وجود بیش از ۸ ناحیه صنعتی، صنفی و خدماتی در اسلامشهر، هیچیک از این نواحی بنا به دلایل نامشخص و اختلاف سلیقههای مدیران دستگاههای مسئول، بهعنوان شهرک صنعتی شناخته نمیشوند و فعالان این مجموعهها با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند.
وي اضافه كرد: شعار سال "جهش تولید" اشاره به یک واقعیت چند بعدی دارد. به این معنا که با هدف قرار دادن افزایش جهش گونه تولید، رونق اشتغال و رفع معضل خانمان برانداز بیکاری، همزمان میتوان از بروز بسیاری از مسائل و آسیبهای اجتماعی پیشگیری کرد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برای حل مسائل تولید و رفع موانع بر سر راه ایجاد اشتغال پیشقدم شدهایم، ادامه داد: صاحبان امر در حوزههای مختلف کاری و اداری اگر با نگاه حل مسأله و با یک رویکرد سازنده وارد عمل شوند، میتوانند در امور اقتصادی و به تبع آن در حوزههای اجتماعی راهگشا باشند.
شريفيان تأکید کرد: تجربه نشان داده است حل مسائل تولید و رفع موانع بر سر راه ایجاد اشتغال در حال حاضر فقط با روحیه جهادی ممکن است و میطلبد مدیران همه مناطق کشور، رویکرد انقلابی و جهادی را در کنار نگاه علمی و کارشناسی بهکار گیرند تا مسائل موجود حل شود.
در بخش ديگر اين نشست نيز رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اشاره به فعالیت ۱۲ لکه و ناحیه صنعتی در شهرستان اسلامشهر گفت: از سال 13۸۹ با نخستین مصوبه هیأت وزیران ۸ شهرک صنعتی خصوصی پروانه بهره برداری گرفتند و در حال حاضر تعداد ۹ لکه صنعتی در اسلامشهر قابلیت تبدیل شدن به شهرک صنعتی را دارند که با توجه به برخی موانع تا کنون این امر تحقق نیافته است.
یداله صادقی با اشاره به وجود تعداد زیادی لکه صنعتی و صنفی بدون مجوز در استان تهران اضافه كرد: تعداد زیادی واحدهای تولیدی دارای پروانه صنعتی در استان تهران وجود دارد که از فنآوري بسیار بالقوه و پیشرفتهای برخوردارند، ولی جزء شهرکهای صنعتی بهشمار نمیروند و نمیتوانند از مزایای شهرکهای صنعتی بهرهمند شوند.
وي با تأکید بر فعالیت ۱۲ لکه و ناحیه صنعتی در شهرستان اسلامشهر ادامه داد: با توجه به اینکه ایجاد شهرک صنفی صنعتی خدماتی چهاردانگه در راستای ساماندهی و انتقال صنوف مزاحم و آلاینده شهر تهران و بر اساس مجوزهای لازم انجام شده، تا کنون بهعنوان یک شهرک صنعتی مصوب شناخته نشده و فعالان شاغل در این منطقه با مشکلات فراوان دست به گریبان هستند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با انتقاد از بلاتکلیفی واحدهای صنعتی احداث شده درحال فعالیت در منطقه خاطرنشان کرد: برای همه ۴۸ لکه موجود در استان تهران که در زمینههای کشاورزی و بدون ثبت مجوز تغییر کاربری، ایجاد شدهاند، ساماندهی و آمایش مکانهای مورد نیاز فعالیتها ضروری بوده و با رفع این مشکلات میتوان شاهد رونق تولید و افزایش اشتغال در این استان بود.
شايان ذكر است، رئیس کمیسیون صنایع و معادن و دو تن از نمايندگان مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس شوراي اسلامي با همراهي عضو هيأت مديره و سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور روز پنج شنبه از واحدهای صنعتي "کاله"، "الکتروژن" و "میهن" بازديد و از نزديك در جريان مسائل و مشکلات بخش صنعت و توليد كشور قرار گرفتند.
نظر دهید