سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست همانديشي با مدیران ارشد سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران عنوان كرد:
برای قطع کامل وابستگی راهی جز ساخت داخل وجود ندارد/ سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران سهم قابل توجهی در جهش تولید و نهضت ساخت داخل دارد
حسین مدرس خیابانی در نشست همانديشي با اعضای هیأت مدیره، مديرعامل، معاونان و مدیران شركت مادر تخصصي سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: در هر نقطهای که شهرک صنعتی وجود دارد، یعنی کار و تلاش و تولید در جريان و طبیعتاً زیرساختهاي تولید نیز فراهم و تولید راحتتر است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران سهم قابل توجهی در جهش تولید، پاسخگویی به مطالبات منطقهای و همچنین در نهضت ساخت داخل دارد. از اين رو این سازمان با افزايش تراز کاری خود باید نقش خود را در مأموریتهای اين وزارتخانه ارتقاء دهد.
به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، حسین مدرس خیابانی روز چهارشنبه با بيان اين مطلب در نشست همانديشي با اعضای هیأت مدیره، مديرعامل، معاونان و مدیران شركت مادر تخصصي سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران افزود: سازمان توسعهاي صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران سهم قابل توجهی در تولید جاری کشور و توسعه زیرساختها دارد و در سال جهش تولید میتواند نقش مهمی در تحقق شعار سال ایفا کند.
وی اضافه كرد: در هر نقطهای که شهرک صنعتی وجود دارد، یعنی فرهنگ کار و تلاش و تولید در جريان و طبیعتاً زیرساختهاي تولید نیز فراهم و تولید راحتتر است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص تأمین مواد اولیه و قطع وابستگی در کشور بیان کرد: در این حوزه یک گام خوب به جلو برداشته و از ارز بانکی جدا شدهایم و از ارز حاصل از صادرات استفاده میکنیم که بخشی از مشکلات کشور نیز حل شده است.
مدرس خیابانی ادامه داد: اما برای قطع کامل وابستگی و خودکفایی راهی جز ساخت داخل وجود ندارد و ساخت ایران باید بهعنوان یک لوگو و برند در کشور مطرح شود و تولید کننده و مصرف کننده هر دو به این نام و نشان ببالند.
وی با بیان اینکه ساخت ایران و قطع وابستگی نباید فقط در حد یک مرکز نگه داشته شود، تصريح كرد: این موضوع و مفهوم یک معاونت و سازمان بزرگ میخواهد و این مرکز ساخت داخل که از سال گذشته راه افتاده است، به لحاظ ساختاری باید یک معاونت یا سازمان بزرگ باشد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: با توجه به وجود تحریمهاي يكجانبه و ظالمانه آمريكا، دیگر نمیتوانیم منتظر تأمین نیازهایمان از بیرون از کشور باشیم و ضریب وابستگی در تولید و تأمین کالاها باید کاهش یابد که این موضوع یک عزم جدی و یک پیوست دقیق ساخت ایران میخواهد و باید طرحی نو بهوجود آوریم.
مدرس خیابانی با اشاره به اینکه هر چقدر تولید بالا میرود، وابستگی هم زیاد میشود، بیان کرد: اگر تولید وابسته جهش پیدا کند، متعاقباً ارزبری کشور بیشتر خواهد شد که باید این ارزبری کاهش یابد.
وی با تأکید بر اینکه در حوزه معاونت امور صنایع کاری مهمتر از ساخت ایران و تعمیق ساخت داخل وجود ندارد، گفت: از واحدهای تولیدی که در راستای قطع وابستگی فعالیت میکنند باید حمایت شود و این موضوع در رفتارهای ما درخصوص تولید، صادرات، معافیتهای مالیاتی و ... باید نشان داده شود.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر ضرورت برگزاری نمایشگاههای دائمی ساخت داخل در سطح كشور افزود: نمایشگاه وابستگی قطعات وارداتی و تجهیزات مورد نیاز هر شهرک صنعتی در جلوی هر شهرک نمایش داده شود تا شرکتهای تولید کننده و سازنده داخل بتوانند با شناسایی این تجهیزات به ساخت داخل آنها اقدام کنند و قطعات و تجهیزات ساخت داخل شده نیز در همان نمایشگاه براي امید آفرینی در معرض دید همگان قرار گیرد.
مدرس خیابانی در بخش دیگری از سخنان خود به دیگر شاخصهای جهش تولید نيز اشاره و اضافه كرد: فعال کردن واحدهای تولیدی راکد و بازگشت به چرخه این واحدها نیز باید در دستور کار قرار گیرد. البته برآیند واحدهایی که به مدار تولید وارد و واحدهايی که از مدار تولید خارج میشوند، باید درنظر گرفته شود.
وی ادامه داد: شاخصهايی که برای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید گذاشتهایم، احیاء واحدهای غيرفعال و همچنین جلوگیری از رکود واحدهای فعال تولیدی است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه خاطرنشان كرد: در این راستا روابط عمومیهاي ستاد و سازمانهاي تابعه و استاني بايد هم دستاوردها و هم مشکلات را به دستگاههای تخصصی و افراد مسئول اطلاعرسانی نمایند تا برای حل و فصل مشکلات چارهای اندیشیده شود.
مدرس خیابانی در بخش ديگر سخنان خود با تأکید بر اهمیت شهرکها و نواحی صنعتی در توسعه اقتصادي كشور اظهار داشت: در دیدارهایی که با نمایندگان مجلس در حوزههای انتخابیه مختلف دارم، همواره یکی از مهمترین مسائل مورد اشاره مربوط به شهرکها و نواحی صنعتی است که با اولویت استانهای مرزی و استانهای کمتر برخوردار باید به این موضوعات با هماهنگی دستگاههای ذیربط رسیدگی شود.
وی یادآور شد: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران سهم قابل توجهی در جهش تولید، پاسخگویی به مطالبات منطقهای و همچنین در نهضت ساخت داخل دارد. از اين رو این سازمان با افزايش تراز کاری خود باید نقش خود را در مأموریتهای اين وزارتخانه ارتقاء دهد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت تأكيد كرد: شركتهاي استاني تابعه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ايران باید با شورای هم خانواده وزارت صنعت، معدن و تجارت در استانها هماهنگ و در تعامل باشند. همچنين ارتباط با دستگاهها و نهادهای عمومی و پیشرو، نظير قرارگاه خاتم، بنیاد مستضعفان، وزارت دفاع، ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و ... ضروری است.
مدرس خیابانی تصريح كرد: وجه غالب سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی همین واحدهای صنعتي کوچک و متوسط است که با 2.4 میلیارد دلار سرمایهگذاری، نقش قابل توجهی در اشتغال كشور دارند.
وی با تأکید بر ضرورت توجه به توسعه صادرات بهویژه برای واحدهای صنعتي کوچک و متوسط بیان کرد: مسیر افزایش تولید از مسیر صادرات میگذرد و افزایش تولید محصولات باید به سمت صادرات برود.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در پايان بر تفاهم با سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص موضوع شعاع 120 کیلومتری تهران و پيگيري تأمین زیرساختهای آب، برق و ... در شهرکها و نواحی صنعتی با وزارت نیرو تأكيد كرد.
با حمايت و توانمند سازي، شرايط بهتري را براي فعاليت واحدهاي صنعتي فراهم ميكنيم
رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران نيز در ابتداي اين نشست به ارائه گزارش اهم اقدامات انجام شده در سال گذشته و تبيين برنامههاي پيشبيني شده براي ايجاد و ارتقاء زيرساختهاي صنعتي و توانمند سازي واحدهاي صنعتي كوچك و متوسط در سال جهش توليد پرداخت.
محسن صالحينيا اظهار داشت: سال گذشته برای احیاء و برگشت واحدهای صنعتی به بخش تولید حمایتهای مختلفی از واحدهای صنعتی تعطیل شده صورت گرفت. از این رو توانستیم بيش از يك هزار و 400 واحد صنعتی غیرفعال مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی سراسر کشور را فعال کنیم.
وي با بیان اینکه صنایعی که برای فعالیت در بخش صنعت احیاء شدند، تنوع زیادی دارند، افزود: در بین واحدهای صنعتی که فعال شدند میتوان به صنایع برق و الکترونیک، خدمات، سلولزی، شیمیایی، غذایی، فلزی، کانی غیرفلزی و نساجی اشاره کرد. احیاء واحدهای صنعتی در شرایطی است که خیلیها بر این باور بودند که با تحریم صورت گرفته، واحدهای صنعتی متعددی تعطیل میشوند.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت اضافه كرد: با برگشت واحدهای صنعتی نمیتوان گفت که تحریم بر فعالیت واحدهای صنعتی در شهرکهای صنعتی اثر گذاشته است. البته تمام سعی ما این است که با بستههای حمایتی شرایطی را ایجاد کنیم تا تولید کنندگان با وضعیت بهتری تولید کنند.
صالحينيا درباره اینکه آیا در سال جاری با وجود ویروس کرونا میتوان شاهد این بود که روند احیاء واحدهای صنعتی ادامه پیدا کند، تصریح کرد: در سال جاری هدف گذاری ما این است که يك هزار و 200 واحد صنعتی غیرفعال مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی و 300 واحد غيرفعال خارج آن فعال شود؛ هرچند که برای برگشت آنها به فضای اقتصادی نیاز به منابع مالی داریم.
وي با بیان اینکه واحدهای صنعتی که تعطیل شده بودند، شناسایی شدند و هدف گذاری لازم برای آنها صورت گرفته است، ادامه داد: قرار است تسهیلاتی در قالب اعطای "کمکهای فنی و اعتباری" یا "بازسازي و نوسازی صنایع" در اختیار واحدهای تعطیل شده قرار گیرد. علاوه بر این از طریق عارضه یابی واحدهای صنعتی، ارائه خدمات مشاوره، تأمین نیازها و رفع مشکلات آنها، برگزاری دورههای آموزشی و تورهای صنعتی نسبت به فعال سازی مجدد آنها اقداماتی انجام خواهد شد.
رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بيان كرد: برای سال جاری توسعه شهرکهای صنعتی مد نظر قرار گرفته است و تصمیم داریم با چنین راهکارهایی تحریم را در اقتصاد کشور بیاثر کنیم. بدین جهت در سال جاری ۲۷ شهرک و ناحیه صنعتی در سراسر کشور افتتاح خواهد شد و علاوه بر این، احداث شهرک صنعتی مرزی با کشور آذربایجان نیز درحال پیگیری است. با احداث چنین شهرک صنعتی، فعالیت تجار سهلتر خواهد شد؛ چرا که با شرایط بهتری میتوانند صادرات را دنبال کنند.
صالحينيا درباره وضعیت واحدهای صنعتی به جهت تولید در شهرکهای صنعتی هم توضیحاتی ارائه کرد و گفت: 44 هزار و 892 واحد صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی سراسر کشور به بهرهبرداری رسیده است که از این تعداد، 34 هزار و 814 واحد صنعتی (معادل 78 درصد) با اشتغال 732 هزار و 930 نفر (معادل 81 درصد) فعال و تعداد 10 هزار و 78 واحد صنعتی (معادل 22 درصد) با اشتغال 171 هزار و 448 نفر (معادل 19 درصد) غیرفعال است.
وي اضافه كرد: از بین 34 هزار و 814 واحد صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی، 14 هزار و و 156 واحد صنعتی با ظرفیت کمتر از 50 درصد و 11 هزار و 643 واحد صنعتی با ظرفیت بین 50 تا 70 درصد و 9 هزار و 15 واحد صنعتی با ظرفیت بالای 70 درصد درحال فعالیت هستند.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: سرمایهگذاری وسیعی در شهرکهای صنعتی صورت گرفته تا فعالان اقتصادی امکان سرمایهگذاری و توسعه فعالیتهای خود را داشته باشند، بهطوري كه میزان سرمایهگذاری صورت گرفته در شهرکها و نواحی صنعتی تا كنون يك ميليون و 942 هزار و يكصد میلیارد ریال بوده است.
صالحینیا عنوان كرد: مشکلات واحدهای صنعتی که تعطیل شده یا به سمت کاهش تولید رفتهاند، عارضهیابی شده است كه در مجموع بهنظر ميرسد با حل 5 چالش بزرگ و اصلي شناسايي شده، شامل کمبود نقدینگی، فقدان بازار، اختلاف شرکاء، تأمین مواد اولیه و نقصان ماشینآلات میتوان به واحدهای صنعتی کمک کرد.
وي يادآور شد: سال گذشته ارزش صادرات کل کشور 41 میلیارد و 370 میلیون دلار بود که از این میزان مبلغ 2.4 میلیارد دلار معادل 5.8 درصد صادرات کل کشور مربوط به واحدهای صنعتی كوچك و متوسط فعال در شهرکهای صنعتی بوده است؛ از این رو درحال برنامهریزی هستیم که این سهم را در سال جاری افزایش دهیم.
رئيس هيأت مديره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بيان كرد: برنامههای متعددی تعریف شده که امیدواریم بخش قابل توجهی از آنها در سال جاری به بهرهبرداری برسد. از این رو برای جهش تولید برنامههایی از قبیل فعال سازی ۱۵۰۰ واحد تولیدی، اجرای طرح ملی توسعه پوشاک در مناطق روستایی، توانمند سازی ۵۰۰ واحد مستعد پیمانکاری فرعی برای پیوند با صنایع بزرگ در ۱۰ رشته دارای اولویت، حمایت از توسعه ۴۰ خوشه کسب و کار و خاتمه 10 خوشه درحال اجرا، انجام مطالعات برای ایجاد حداقل 3 شهرک صنعتی یکپارچه با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، بازطراحی ساختار صنایع کوچک با استفاده از ظرفیت صنوف تولیدی و احداث پست برق و تأمین آب شهرکها و نواحی صنعتی در دست اقدام است.
صالحینیا با اشاره به روند نوسازی واحدهای توليدي در شهرکها و نواحی صنعتی و در نتيجه ارتقاء بهرهوری بخش صنعت اظهار داشت: در صورت تخصیص اعتبارات لازم طی دو سال آینده، برای افزایش ظرفیت پایدار 12 هزار و 900 واحد صنعتی، نوسازی و بازسازی 4 هزار و 508 واحد صنعتی و راهاندازی مجدد 2 هزار و 508 واحد صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی برنامهریزی شده است.
© گزارش تصويري
نظر دهید