معاون اول رئیس جمهور در آيين گراميداشت روز صنعت و معدن تأکید کرد:
سیاست دولت از "شتاب در رشد و توسعه" به "تاب آوری" تغییر کرده است/ بخش صنعت کشور در دوره کرونا درخشید/ در دولت تدبیر و امید ۳.۵ میلیون شغل ایجاد شد
اسحاق جهانگیری با اشاره به جنگ اقتصادی و تحریمهای ظالمانه، غیرانسانی و غیرقانونی آمریکا علیه دولت و ملت ایران گفت: در شرایط کنونی، صادر کنندگان کالا و کسانی که درپی تأمین کالاهای مورد نیاز کشور از خارج هستند، در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارند و باید از کسانی که بهطور سالم در این فضا فعالیت میکنند، دفاع کرد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به جنگ اقتصادی و تحریمهای ظالمانه، غیرانسانی و غیرقانونی آمریکا علیه دولت و ملت ایران گفت: در شرایط کنونی، صادر کنندگان کالا و کسانی که درپی تأمین کالاهای مورد نیاز کشور از خارج هستند، در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارند و باید از کسانی که بهطور سالم در این فضا فعالیت میکنند، دفاع کرد.
به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهركهای صنعتی ايران، اسحاق جهانگیری روز سهشنبه با بيان اين مطلب در آيين گراميداشت بيست و چهارمين سالروز ملي صنعت و معدن با اشاره به تجربه کشورهای مختلف صنعتی و عملکرد برخی کشورها در جنوب شرق آسیا و آمریکای لاتین افزود: در این کشورها با توجه به حوادث پس از جنگ جهانی دوم، سیاستهای مختلفی برای توسعه اقتصادی انتخاب شد. در شرق آسیا با توجه به روابط با کشورهای غربی، توسعه صادرات مدنظر قرار گرفت و در آمریکای لاتین با توجه به برخی از تنشها در روابط خارجی، سیاست کنترل واردات و جایگزینی محصولات خارجی در دستور کار قرار گرفت.
وي با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران نیز باید جایگاه خود را در اقتصاد دنیا متناسب با شریط پیرامونی تعریف کند، اضافه كرد: دولت تدبیر و امید در سال 1392 سیاستگذاری خود را شناسایی اولویتهای اصلی کشور و حرکت در جهت دستیابی به آن اهداف تعيين نمود. در سال 1392 شاخصهایی نظیر تورم، مردم را آزرده ساخته بود، اما باور و امیدی در میان مردم شکل گرفت که مجموعه دولت ـ چه به لحاظ سیاستگذاری، برنامهریزی و تقسیم کار ـ قادر است کشور را از آن مرحله دشوار عبور دهد.
رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي كشور ادامه داد: با شروع به کار دولت همه شاخصها به دلیل همین امید و باور مردم بهبود یافت و این نشان میدهد که از مهمترین مسائل تعیین کننده سیاستهای کشور، نگاه مردم نسبت به آینده است که در موضوع انتظار تورمی و تصور آنها درباره آینده ایران و رفتارشان متبلور میشود.
جهانگيري با بیان اینکه کارنامه دولت در دور اول کارنامهای موفق بود و مردم در انتخاباتی رقابتی به این کارنامه رأی مثبت دادند، يادآور شد: رأی 24 میلیون نفری مردم به این دولت نشان از تأیید برنامههای دولت داشت. این کارنامه سرمایه بود و بر اساس آن دولت فکر میکرد که باید همان سیاستگذاری یعنی شتاب در رشد و توسعه کشور، عبور از محدودیتها و جبران کاهش قدرت خرید مردم را با سرعت ادامه دهد.
وي تصريح كرد: ما معتقد هستیم که بخش خصوصی باید میدان دار واقعی سیاستهای اقتصادی کشور شود و شاهد بودیم که در دور اول، شرکتهای خصوصی برای بزرگتر و قدرتمندتر شدن با شرکای خارجی مذاکره میکردند. برخی اصلاح ساختارها نظیر اصلاح ساختار نظام بانکی در دستور کار قرار گرفت، اما متأسفانه شرایط بینالمللی تغییر کرد و آمریکاییها توافق مهمی را برهم زدند و تحریمهای سختی را وضع کردند. آنها مطمئن بودند نظام ایران چهلمین سالگرد خود را نمیبیند و وقتی مأیوس شدند گفتند اقتصاد ایران دچار فروپاشی خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: مدیر کاردان، عاقل و دلسوز مدیری است که بتواند شرایط را پیشبینی کند و متناسب با وضعیت سیاستهایش را تغییر دهد. ما نیز سیاست مقاومت در برابر فشارهای خارجی را برگزیدیم و به دنبال ایجاد سازوکاری برای افزایش تاب آوری و حفاظت از معیشت مردم بودیم. بنابراین سیاست شتاب در رشد و توسعه کشور تبدیل به سیاست تاب آوری شد.
جهانگیری با اشاره به برخی الزامات این تغییر ریل در سیاستگذاری افزود: در دور اول فعالیت دولت ما نمیخواستیم که مدیران در سازوکارهای اقتصادی دخالت کنند، اما در شرایط سیاستگذاری برای تاب آوری مردم باید مداخلاتی در اقتصاد انجام شود.
وي به تبدیل جنگ اقتصادی در هدف قرار گرفتن فروش نفت، جابهجایی پول و حمل و نقل پرادخت و با بیسابقه خواندن فشارها در این مقطع اضافه كرد: ما باید قدردان کسانی باشیم که برای رفع نیازهای کشور در حوزه صادرات و واردات تلاش میکنند و جفاست اگر با پرونده سازیهای نادرست آنها را از آینده ناامید کنیم.
رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي كشور ادامه داد: متأسفانه شرایط کشور از اسفند سال گذشته و با اضافه شدن موضوع کرونا در وضعیت دشوارتری قرار گرفت؛ البته این وضعیت فقط مختص ایران نیست و اقتصاد دنیا با مشکلات بسیاری روبهرو شده است، بهطوری که مجامع بینالمللی نظیر صندوق بینالمللی پول یا بانک جهانی اعلام کردهاند که بزرگترین رکود اقتصادی بعد از سال 1930 متعلق به شرایط کرونایی است.
جهانگيري برنامهریزی در این مقطع را نیز متأثر از شرایط پیرامونی توصیف و تأكيد کرد: صادر کنندگان کشور در این شرایط که رکود بر اقتصاد دنیا حکمفرما شده و اقتصاد جهانی بهخاطر کوچک شدن، تقاضای کمتری برای محصولات دارد، برنامهریزی مناسبی انجام دهند تا بتوانند جایگاه خود را در بازارهای فروش حفظ کنند.
وي با بیان اینکه کرونا در همه کشورها معیشت، سلامت و اشتغال مردم را به خطر انداخته است، گفت: در ایران نیز سلامت، معیشت و اشتغال مردم در شرایط کرونا مورد تهدید قرار گرفت و دولت نیز تمرکز جدی خود را بر این سه موضوع معطوف کرد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: باید تلاش کنیم سلامت مردم دچار آسیب نشود و هر موضوعی که با سلامت مردم در تضاد باشد باید کنار گذاشته شود. توجه به معیشت مردم نیز از اولویتهای مهم دولت است و مجموعه سیاستهایی در دولت تدوین شد که اطمینان پیدا کنیم زندگی طبقات ضعیف جامعه در حداقل ممکن اداره شود.
جهانگیری صیانت از اشتغال موجود را از دیگر برنامههای دولت برشمرد و اضافه كرد: دولت تدبیر و امید در این دوره 3.5 میلیون فرصت شغلی یعنی حدوداً سالانه 500 هزار شغل ایجاد کرده است و این در شرایطی است که با محدودیت منابع مواجه بود و باید این میزان اشتغال ایجاد شده را با دورههای گذشته قیاس کنیم.
وي ادامه داد: دولت برای تأمین کسری بودجه نیز سیاستهای خود را به شکلی تنظیم کرد که منجر به افزایش پایه پولی، افزایش نقدینگی و تورم نشود و برای این منظور برنامهریزیها و سیاستگذاریهایی را انجام داد.
رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي كشور با تأکید بر اینکه دولت به مفهوم حاکمیت ایران دولتی ثروتمند است، تصریح کرد: بر اساس محاسباتی که چند سال گذشته انجام شده بود، بهغیر از نفت و معادن، دارایی ایران 7 هزار هزار میلیارد تومان ارزیابی شد و این درحالی است که ایران اولین ذخائر نفت و گاز دنیا را نیز داراست و در بسیاری از معادن فلزی جزو 10 کشور اول دنیا هستیم و آنچه مهم است این است که بتوانیم این داراییها را مولد سازی کرده و در جهت رفاه مردم هزینه کنیم.
جهانگيري در ادامه با تأکید بر اینکه بخش صنعت کشور در دوره کرونا درخشید، يادآور شد: در روزهای نخست شروع کرونا که کادر درمانی کشور با محدودیت تجهیزات حفاظت شخصی مواجه بودند، بهعنوان یکی از مسئولان کشور احساس شرمندگی داشتم که کادر بهداشت و درمان بدون تجهیزات لازم در بیمارستانها خدمت رسانی میکنند و تعدادی از این عزیزان نیز در این مسیر شهید شدند.
وي با تأکید بر اینکه عملکرد صنعتگران کشور در دوره کرونا در حد معجزه بود، خاطرنشان کرد: کسانی که با صنعت آشنا هستند میدانند افزایش ظرفیت تولید در مدت 4 ماه تا 30 برابر چقدر دشوار است؛ چرا که مدت زمان 4 ماه حتی برای احداث سوله و دریافت مجوزهای لازم نیز کافی نیست.
معاون اول رئیس جمهور بيان كرد: امروز صنعتگران کشور موفق شدند در بخش تولید تجهیزات پزشکی به یکی از صادر کنندگان این محصولات تبدیل شوند و جوانان کشور در بخش دانش بنیان نیز در تولید اقلام بهداشتی نظیر کیت پزشکی، ونتیلاتور و ماسک عملکرد درخشانی داشتند.
جهانگیری در ادامه سخنان خود به تشریح برخی از انتظارات دولت از بخش صنعت کشور پرداخت و اظهار داشت: انتظار دولت از شما این است که همچنان تولید و تأمین نیازهای کرونا را در دستور کار داشته باشید و در عین حال حفاظت از پرسنل خود را نیز بهعنوان نیروی کار صنعتی کشور بهعنوان یکی از مهمترین برنامهها دنبال کنید.
وي با تقدیر از بخشهای مختلف صنعتی کشور که با رعایت پروتکلهای بهداشتی مانع از ابتلای نیروی کار زیرمجموعه خود شدند، افزود: در یکی از جلسات گزارشی از پارس جنوبی ارائه و اعلام شد که از 70 هزار نفر از پرسنل این مجموعه حتی یک نفر مبتلا به کرونا نشده است.
رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي كشور با تأکید بر اهمیت استفاده از ماسک در اماکن عمومی اضافه كرد: استفاده از ماسک یک نیاز ضروری برای حفاظت از خود و دیگران است و مقام معظم رهبری نیز به صراحت بر استفاده از ماسک در اجتماعات تأکید کردند.
جهانگيري تحقق هدف گذاری 41 میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی را از دیگر انتظارات دولت از صنعتگران و صادر کنندگان کشور دانست و ادامه داد: امروز که فشار سنگینی بر درآمدهای نفتی کشور وارد شده است، تأمین ارز مورد نیاز کشور برعهده صادر کنندگان است و انتظار داریم که صادر کنندگان و صنعتگران کشور مردانه پای کار بیایند و ضمن تحقق صادرات غیرنفتی 41 میلیارد دلاری، ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصاد کشور بازگردانند.
وي با اشاره به نشست روز گذشته خود با اعضای هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنايع، معادن و كشاورزي ایران گفت: رئیس اتاق بازرگانی اعلام کرد که کمیته ارزی در این اتاق تشکیل دادهاند و در این نشست قرار شد که وزارت صنعت، معدن و تجارت با هماهنگی با بانک مرکزی بخشی از ارز مورد نیاز صنایع را از محل صادرات این صنایع تأمین کند.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر لزوم توجه به موضوع ساخت داخل تصريح كرد: با اختیاری که مقام معظم رهبری به سران سه قوه دادهاند، برای واردات برخی اقلام و کالاها تعرفه و محدودیت اعمال شده است و این فرصتی برای صنعتگران کشور است تا نسبت به تولید این کالاها در داخل کشور اقدام کنند.
جهانگیری با تأکید بر اینکه توانمندی بزرگی در بخش صنعتی کشور شکل گرفته و جفاست که صنعت ما را با کشورهای منطقه مقایسه کنند، افزود: در سالهای گذشته برای نصب یک سکوی 2000 تنی نفتی لازم بود یک شرکت خارجی این کار را برای ما انجام دهد، اما امروز با ایستادگی صنعتگران کشور، در تمامی بخشهای پالایشگاهی و نصب سکوها میتوانیم به توان داخلی اتکاء داشته باشیم؛ ضمن آنکه صنعتگران ایرانی خدمات فنی و مهندسی را نیز به کشورهای دیگر صادر میکنند.
وي خطاب به منتقدان دولت اعلام كرد: هر سیاست و برنامه دولت را که میخواهید نقد کنید، اما بهعنوان یک انسان منصف شرایط امروز را با گذشته درنظر بگیرید که درآمدهای نفتی کشور در سال 1391 بالغ بر 100 میلیارد دلار بود و این درحالی است که این درآمدها در سال گذشته به 8 میلیارد دلار رسید و قطعاً سال جاری میزان درآمدها از پارسال نیز کمتر خواهد بود. دولت قطعاً نقدهای سازنده و دلسوزانه را مورد استفاده قرار خواهد داد.
روند افزایشی تولیدات منتخب کالایی کشور در سه ماهه نخست امسال
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت نيز در اين آيين اعلام کرد: آمار تولیدات منتخب کالایی کشور با وجود محدودیتهای کرونایی و تشدید تحریمها طی سه ماه نخست امسال افزایشی بوده و با گشایش بهوجود آمده در تأمین مواد اولیه مورد نیاز بخش صنعت امیدواریم که این شرایط بهصورت مستمر رشد داشته باشد.
حسین مدرس خیابانی با تبريك سالروز ملی صنعت و معدن به رزمندگان خط مقدم جبهه اقتصادی افزود: تولید کنندگان با همت و عزم جدی خود در روزهای سخت کشور و در ایام کرونا، مانع کند شدن حرکت صنعت و توقف تولید در کشور شدند.
وي اضافه کرد: در این مدت بهرغم همه محدودیتها، تولید ماسک بیش از ۳۰ برابر افزایش تولید داشته و از ۲۰۰ هزار عدد به ۶ میلیون عدد رسیده است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: با همت و مجاهدت تولید کنندگان، اکنون از یک وارد کننده اقلام بهداشتی مرتبط با کرونا به صادر کننده در این حوزه تبدیل شدهایم.
مدرس خیابانی تصریح کرد: امروز حدود ۲۳ درصد اشتغال کشور و ۷۶ درصد صادرات غیرنفتی مربوط به بخش صنعت میباشد.
وي يادآور شد: خوشبختانه در بازدیدهایی که از واحدهای تولیدی و صنعتی کشور داشتم، نهتنها صنعت متوقف نشده بلکه گامهای محکمی در راستای تکمیل و بهرهبرداری طرحهای جدید و توسعهای برداشته شده است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در همین سه ماهه اول امسال و با وجود محدودیتهای کرونایی و تحریم، عموم تولیدات منتخب کالایی افزایشی بوده و بهعنوان نمونه، تولید خودرو ۲۲ درصد، تولید تایر خودرو ۲۷ درصد و تولید سیمان ۱۰ درصد رشد داشته و در حوزه لوازم خانگی تولید ماشین لباسشویی ۱۰۰ درصد افزایش یافته و تولید تلویزیون با افزایش ۵۰ درصدی روبهرو بوده است.
مدرس خیابانی افزود: در دو ماه اول امسال مشکلات عدیدهای در بازگشایی مرزهای تجاری و برقراری صادرات کشور داشتیم که خوشبختانه با مدیریتی که انجام شد، اکنون حدود ۸۰ درصد از مرزهای تجاری و ۷۵ درصد از بازارچههای مرزی کشور فعال هستند و تجارت تقریباً در آستانه شرایط قبل قرار دارد.
وي در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: در سه ماهه اول امسال صدور جواز تأسیس صنعتی بیش از ۲۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته و میزان سرمایهگذاریهای جواز تأسیسهای صادره نیز با افزایش ۱۳۷ درصدی مواجه شده است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: همچنین در این مدت تعداد شرکتهای دانش بنیان از ۳۲۵ شرکت به ۳۵۰ شرکت رسیده است.
مدرس خياباني ادامه داد: آمار موجود تولید نشان از رشد تولید در بخشهای مختلف است و این ثابت کرده است که دشمنان نتوانستند این کشور را به زانو درآورند و صنعت را متوقف کنند.
وي تأکید کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت امسال ۴ مأموریت ویژه برای تحقق اهداف جهش تولید برای خود تعریف کرده و در دستور کار خود قرار داده است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، "تعمیق ساخت داخل" را اولین محور فعالیت اين وزارتخانه در سال 13۹۹ عنوان کرد و اظهار داشت: باید حتماً روی صنایع داخلی و دانش بنیان و توانایی جوانان خودمان سرمایهگذاری و متمرکز شویم.
مدرس خياباني تصريح كرد: در همین راستا، تأمین مواد اولیه بهعنوان اولویت کاری وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته و خوشبختانه با همکاری بانک مرکزی در ماه خرداد گشایش خوبی در این بخش بهوجود آمده است.
وي بيان كرد: امسال تکمیل و راه اندازی طرحهای نیمه تمام در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت است و در همین راستا بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد مراحل تکمیل خود را طی میکنند.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در قالب پویش ملی "تولید، تداوم امید" بهرهبرداری ۲۰۰ طرح بزرگ و پیشران با ارزش سرمایهگذاری بیش از ۱۷۰ هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی بالغ بر ۴۱ هزار نفر درحال انجام است و خوشبختانه هفته اول این پویش با فرمان رئیس جمهور وارد فاز عملیاتی خود شد.
مدرس خياباني سومین مأموریت وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جهش تولید را "توسعه صادرات و کنترل واردات" اعلام كرد و افزود: با توجه به اینکه افزایش تولید نیازمند بازارهای صادراتی جدید است، در همین زمینه دستیابی به رقم ۴۱ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در این وزارتخانه هدف گذاری شده و با وجود شکاف آمار صادراتی در سه ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل امیدواریم با پیگیریهای انجام شده و با روند حاضر به رقم مد نظر دست یابیم.
وي اضافه کرد: در کنترل واردات نیز این وزارتخانه کاملاً جدی عمل میکند و جز سه محور اصلی مدنظر دولت، از جمله در بخش واردات مواد اولیه و محدودیت واردات، سایر اقلام در دستور کار است و در تلاش هستیم اقلام مورد نیاز را از محل تولیدات داخلی تأمین کنیم.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در پایان مأموریت چهارم اين وزارتخانه را "کنترل و تنظیم بازار" عنوان کرد و گفت: استمرار تولید با رعایت پروتکلهای بهداشتی و تأمین بههنگام کالاهای مورد نیاز مانع از خالی شدن فروشگاهها و تأمین مناسب کالاها در مراکز عرضه شده و حتماً این روند تداوم خواهد یافت.
بخش صنعت علیرغم همه محدودیتها و تحریمها نقش مهمی در شرایط سخت جامعه داشت
در ادامه اين مراسم، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نيز اظهار داشت: صنعت با کار جهادی که تا کنون داشته و علیرغم همه تحریمها با تاب آوری نقش مهمی در شرایط سخت جامعه بهخصوص تأمین و تولید کالاهای مورد نیاز مردم در کرونا داشته است.
عليرضا رئیسی افزود: صنعت سه مأموریت اصلی در برابر کرونا دارد و مهمترین مأموریت آن اين است که خودش روی پای خودش بایستد.
وی اضافه كرد: صنعت با کار جهادی که تا کنون داشته و علیرغم همه تحریمها با تاب آوری نقش مهمی در جامعه داشته است و برخلاف بسیاری از کشورها در زمان شیوع کرونا هیچ کمبود کالایی در فروشگاهها نداشتیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در مقایسه با سایر کشورها در دوره اوج کرونا هیچ فروشگاهی دچار مشکل کمبود کالا و هجوم مردم برای خرید کالا نشد و این مایه افتخار است.
رئیسی يادآور شد: بخش صنعت حدود ۵۰ میلیون نفر را تحت پوشش خود دارد و باید به اجبار سلامت کارکنان بخش تولید جدی گرفته شود و اطمینان حاصل شود که نیروی کار بخش صنعت، سلامت خود را حفظ نماید و این دومین مأموریت وزارت صنعت، معدن و تجارت در این شرایط است.
وی مأموریت سوم وزارت صنعت، معدن و تجارت را تولید و تأمین اقلام و کالاهای مورد نیاز حوزه بهداشت و درمان مردم عنوان كرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: از همان روزهای اول شیوع کرونا وزارت صنعت، معدن و تجارت با ورود جدی، گامهای بزرگی در تأمین کالاها برداشته و کارهای مجاهدانهای انجام داد.
رئیسی گفت: بخش تولید ضمن تداوم تولید، پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرد.
وی تصریح کرد: با عزم جدی در تولید در برخی اقلام بهداشتی و درمانی مرتبط با کرونا مانند دستگاه ونتیلاتور، اکنون صادر کننده هستیم.
ضرورت فعال سازی دیپلماسی اقتصادی برای حضور توانمندتر بخش خصوصی در عرصه تولید
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نيز در بخش ديگر اين مراسم گفت: با فعال سازی دیپلماسی اقتصادی، بخش خصوصی توانمندتر در عرصه تولید فعالیت خواهد کرد.
عزتاله اكبري تالارپشتی افزود: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری، دو موضوع "ساختار" و "مدیریت" برای تحقق اهداف جهش تولید مؤثر است.
وی اضافه كرد: در بخش ساختار، مجلس آمادگی برای هرگونه همکاری با بخش خصوصی را دارد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در بخش مدیریت نیز باید جلوی رانتهای مدیریتی گرفته شود، ادامه داد: باید از ظرفیتهای مردمی برای توسعه تولید و حل مشکلات کشور استفاده نمود.
اكبري تالارپشتی با اعلام اینکه اعتقادی به تحریمها ندارم، بیان کرد: اگر محکم، استوار و هماهنگ باشیم، بهراحتی حرفهای خود را در عرصه بینالملل بر کرسی مینشانیم.
وي با بیان اینکه دیپلماسی اقتصادی کشورمان از طرف سفارتخانهها باید فعال شود، اظهار داشت: با فعال سازی دیپلماسی اقتصادی، بخش خصوص توانمندتر در عرصه تولید فعالیت خواهد کرد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دولت باید تصدی گری را کم کند و بخش خصوصی را بهصورت جدی حمایت و تقویت نماید.
اكبري تالارپشتی افزود: درآمدهای مالیاتی باید به سمت تولید سوق داده شود.
وي اضافه كرد: مجلس شوراي اسلامي برای وضع قوانین مورد نیاز دولت آمادگی دارد و اگر قوانین تسهیل کنندهای مد نظر است، برای اقدام اعلام شود.
بخش تولید هیچ گاه در برابر تحریمها و محدودیتها کوتاه نیامد
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران نيز در اين مراسم اعلام کرد: تجربه کرونا و پای کار آمدن دولت، ملت و همه بخشهای مختلف نشان داد میتوانیم از پس هر مشکلی بربیاییم.
عبدالوهاب سهل آبادی با تبريك روز صنعت و معدن به رزمندگان جبهه اقتصادی، تلاشگران و مجاهدان این عرصه گفت: یک عزم جدی برای حل مشکلات بخش تولید از سوی تمامی دستگاههای مرتبط مورد نیاز بوده و هست.
وي افزود: بخش تولید و حوزه صنعت هیچگاه در برابر تحریمها و محدودیتها کوتاه نیامده است.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران اضافه كرد: تجربه کرونا و پای کار آمدن دولت، ملت و همه بخشهای مختلف نشان داد میتوانیم از پس هر مشکلی بربیاییم.
سهل آبادی ادامه داد: کما اینکه در این مقطع بخش صنعت به لحاظ تولید و تأمین کالاها و در قبال مسئولیتهای اجتماعی گامهای محکمی برداشت.
نیازمند بازمهندسی در تعاملات دولت و بخش خصوصی برای تحقق جهش هستیم
در بخش ديگر اين مراسم، نائب رئیس اول اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ایران اظهار داشت: نیازمند یک بازتعریف و بازمهندسی در تعاملات دولت و بخش خصوصی برای تحقق جهش تولید هستیم.
حسین سلاح ورزی افزود: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، تنها راه برون رفت از مشکلات کشور، موضوع جهش تولید است.
وی با تأکید بر اینکه نیازمند یک بازتعریف و بازمهندسی در تعاملات دولت و بخش خصوصی برای تحقق جهش تولید هستیم، اضافه كرد: با توجه به اینکه منابع ارزی نفتی مثل گذشته وجود ندارد، باید به دنبال مسیرهای دانش بنیان برای تحقق جهش تولید باشیم.
نائب رئیس اول اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ایران ادامه داد: مهمترین کالای عمومی امنیت است و مهمترین بخش آن امنیت اقتصادی است.
سلاح ورزی تصریح کرد: برای تحقق جهش تولید باید دولت به موضوع امنیت اقتصادی توجه جدی داشته باشد و یک فضای قابل اطمینان و قابل پیشبینی و قابل برنامهریزی برای بخش خصوصی بهوجود آید.
وی با بیان اینکه از تجربه کرونا برای جهش تولید میتوان استفاده کرد، گفت: پیشنهاد این است که درخصوص کسب و کارهای مؤثر و مهم در روند صدور مجوزها و اعمال نظارتها تسهیل گستردهتری بهوجود آید.
معرفی 30 برگزیده صنعتی و معدنی در مراسم روز ملی صنعت و معدن
در آيين گراميداشت روز ملی صنعت و معدن از ۳۰ برگزیده صنعتی و معدنی کشور تجلیل بهعمل آمد.
در این مراسم که بهخاطر شیوع کرونا بهصورت محدود و نمادین و با رعایت پروتکلهای بهداشتی در محل دائمي نمايشگاههاي بينالمللي تهران برگزار شد، ۳۰ برگزیده صنعتی و معدنی که توسط کمیته برگزیدگان ستاد بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن انتخاب شده بودند، مورد تجلیل قرار گرفتند.
این برگزیدگان در ۷ محور توسط کمیته برگزیدگان ستاد بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن انتخاب شده بودند.
در این مراسم همچنین از یک بانوی کارآفرین، پیشکسوت صنعتی نمونه و جوان کارآفرین تجلیل بهعمل آمد.
برگزیدگان این مراسم همچنین با معاون اول رئیس جمهور و سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت عکس یادگاری گرفتند.
برخی امتیازهای قانونی برای تسهیل در امور برگزیدگان این مراسم پیشبینی شده است.
بازدید معاون اول رئیس جمهور از نمایشگاه فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید
معاون اول رئیس جمهور به همراه سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در حاشیه برگزاری روز ملی صنعت و معدن از نمایشگاه فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید بازدید بهعمل آورد.
در این نمایشگاه نیازمندیهای حوزه تحقیق و توسعه مخابرات، مهمترین اقدامات بومی سازی شرکتهای پزشکی، بهداشتی و معدنی، دستاوردهای خودروسازان بزرگ از جمله سایپا و ایران خودرو در زمینه خودکفایی در قطعات، اقدامات ساخت داخل ایمیدرو و دستاوردهای سازمان صنایع هوایی در معرض دید قرار گرفت.
این نمایشگاه به همت وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد و سامانه "توانیران" ـ سامانه توانمندیها و اعلام نیازمندیهای ایران ـ نیز با حضور معاون اول رئیس جمهور آغاز به كار كرد.
© گزارش تصويري
نظر دهید