معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با تشريح راهكارهاي مديريت بحران اعلام كرد:
شناسايي شهركها و نواحي صنعتي در معرض بحرانهاي طبيعي و تهيه نقشه واحدهاي صنعتي پرخطر
محسن صالحينيا با اشاره به ضرورت برنامهريزي براي مديريت بحران در جنبههاي پيشگيري، آمادگي، مقابله و بازسازي اظهار داشت: تاريخچه مديريت بحرانها در كشور از منظر حادثه در اين سازمان مورد بررسي قرار گرفته و زلزله و سيل بهعنوان عوامل طبيعي و واحدهاي صنعتي پرخطر بهعنوان عوامل انسان ساخت، مهمترين منشاء امكان وقوع بحران در شهركها و نواحي صنعتي شناسايي شدهاند.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت از شناسايي شهركها و نواحي صنعتي در معرض بحرانهاي طبيعي با استفاده از ابزار GIS خبر داد و گفت: نقشه واحدهاي صنعتي پرخطر با توجه به ارزيابيهاي ريسك انجام شده در سنوات گذشته به تفكيك شهركها و نواحي صنعتي كشور تهيه شده است.
به گزارش روابط عمومي سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، محسن صالحينيا با اشاره به ضرورت برنامهريزي براي مديريت بحران در جنبههاي پيشگيري، آمادگي، مقابله و بازسازي اظهار داشت: تاريخچه مديريت بحرانها در كشور از منظر حادثه در اين سازمان مورد بررسي قرار گرفته و زلزله و سيل بهعنوان عوامل طبيعي و واحدهاي صنعتي پرخطر بهعنوان عوامل انسان ساخت، مهمترين منشاء امكان وقوع بحران در شهركها و نواحي صنعتي شناسايي شدهاند.
وي افزود: اطلاعات تدوين شده منجر به ارائه راهكارهايي براي مقابله با بحران، اعم از تكميل و بهروزرساني چك ليست برنامهريزي براي مديريت لجستيك در زمان وقوع بحران، بهينهسازي ساختمانهاي صنعتي و رعايت اصول ايمني در ساخت و نظارت بر اجرا، نظارت كامل بر ضوابط ساخت و ساز واحدهاي مستقر در شهركها و نواحي در معرض زلزله و همچنين كنترل هرچه بيشتر آئين نامههاي مرتبط با ساخت و ساز، تمرين و تكرار وضعيت مشابه با زمان وقوع زلزله بهصورت مانورهاي شبيه سازي شده، پيشگيري از حوادث احتمالي گاز و برق در زمان وقوع زلزله و تعبيه تجهيزات اتوماتيك قطع كن شده است.
رئيس هيأت مديره و مديرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران همچنين از پيشبيني سامانههاي هشدار دهنده، جمعآوري آبهاي سطحي و كنترل سيلاب، پيشبيني دايك انحرافي و سيلاب بند و حمايت از طرحهاي آبخيزداري بالا دست، كنترل واحدهاي پرخطر از طريق ظرفيتهاي قانوني پيشبيني شده در قانون كار، انجام هماهنگيهاي لازم با مديريت بحران استانها و پدافند غيرعامل درخصوص واحدهاي صنعتي پرخطر به منظور كاهش آسيبهاي وارده، مميزي ايمني واحدهاي پرخطر و تكرار ارزيابي ريسك براي آنها در بازههاي زماني مناسب بهعنوان بخش ديگري از راهكارهاي مديريت بحران در شهركها و نواحي صنعتي نام برد.
صالحينيا ضمن تأكيد بر تقويت همه ابزارهاي موجود و مورد نياز براي پيشگيري و برنامهريزي براي مقابله با بحرانها اضافه كرد: سطح بندي شهركها و نواحي صنعتي كشور از منظر آسيبهاي بالقوه وارد به هريك از آنها نيز مشخص شده است.
وي ادامه داد: سامانه جامع حوادث به وقوع پيوسته در شهركها و نواحي صنعتي سراسر كشور تهيه و بهطور مستمر تجزيه و تحليل شده و گزارشهاي درس آموزي از حوادث در واحدهاي صنعتي داراي فعاليت مشابه ترويج ميشود.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين به تشكيل ستادهاي مديريت بحران در شركتهاي استاني تابعه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اشاره و عنوان كرد: دستورالعمل و چك ليست اقدامات لازم در زمان آمادگي و مقابله با بحران توسط مديريت ايمني، بهداشت، محيط زيست و انرژي اين سازمان تهيه و به شركتهاي تابعه براي اقدام لازم ابلاغ شده است.
صالحينيا يادآور شد: تهيه شناسنامه HSE و مميزي ايمني 18 هزار واحد صنعتي از سال 1395 تا كنون صورت گرفته و طي يك برنامه پنج ساله براي كل واحدهاي صنعتي مستقر در شهركها و نواحي صنعتي كشور عملياتي خواهد شد.
وي به برگزاري مانورهاي دورهاي در شهركها و نواحي صنعتي براي آمادگي اعضاي ستادهاي مديريت بحران، ايستگاههاي آتش نشاني و همچنين واحدهاي صنعتي و دورههاي آموزشي متعدد در اين زمينه نيز اشاره و ابراز اميدواري كرد با همكاري تمامي دستگاههاي ذي مدخل، امكان پيشگيري از انواع بحرانها و همچنين آمادگي براي مقابله و نهايتاً بازسازي و بازتواني فراهم شود.
رئيس هيأت مديره و مديرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به وقوع سيل در استانهاي سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان خاطرنشان كرد: با تمهيدات فني لازم و اجراي طرحهاي كنترل سيلاب، هيچيك از شهركها و نواحي صنعتي اين سه استان در معرض خطر سيل قرار نگرفتهاند.
صالحينيا با تأكيد بر اينكه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ضمن بهكارگيري تمام توان خود در راستاي حمايت از توليد و ايجاد اشتغال در صنايع كوچك و متوسط، صيانت از سرمايههاي موجود در شهركها و نواحي صنعتي را با ابزار مديريت بحران سرلوحه اقدامات خود قرار داده است، تصريح كرد: خوشبختانه همه دست اندركاران اين مجموعه، چه در بخش خصوصي و چه در بخشهاي حمايتي و حاكميتي، مقابله با اتفاقات طبيعي همچون سيل اواخر اسفند سال گذشته و ابتداي فروردين سال جاري، زلزله آبان امسال و سيل اخير در سه استان كشور را مديريت و با سربلندي پشت سر گذاشتهاند.
نظر دهید